' ' Els vins que vaig tastant: Notte Bianca DO Terra Alta

dissabte, 25 d’octubre de 2014

Notte Bianca DO Terra Alta


Just fa pocs dies vaig publicar el restaurant italià Due Spaghi del carrer Sepúlveda de BCN i que va ser una molt agradable sorpresa. La carta de vins era força acurada i vam prendre aquest vi, del que ja havia llegit referències, però no havia tastat. 

Sempre he manifestat que dels vins blancs del país, soc pràcticament monotemàtic de les garnatxes blanques del sud de Catalunya. Com és lògic no faig fàstics a un bon Riesling, a un bon Chardonnay i fins i tot a un bon Savignon sempre que no estigui massa “aromatitzat” per alguns llevats de moda,  però tret d’aquestes especialitats , que de fet no deixen de ser  vins d’importació, els blancs em costen una mica...

Aquest DO Terra Alta, ens va agradar i va lligar molt bé amb l’àpat que vam gaudir. 
Com ja he dit està fet amb  garnatxa blanca, tot i que té aportació de viognier, que li aporta frescor. Està fermentat en dipòsits d’acer inoxidable a temperatura controlada i afinat també en acer inoxidable.

Mostra brillantor amb reflexos característics de la seva frescor.

En nas, la típiques fruita lanca de la garnatxa, amb tocs florals i cítrics. 

En boca entra net i mostra una agradable untuositat. Es tracta d’un vi equilibrat amb una acidesa que li dona un toc agradable i bona persistència.

En resum, un vi que ens va agradar, que al restaurant va tenir un cost de 18€. I dedueixo que en botiga, el seu preu deu rondar els 8/9€. Per tant,  es tracta d’una bona opció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada