' ' Els vins que vaig tastant: Castell de Falset blanc 2010. DO Montsant

dissabte, 15 de novembre de 2014

Castell de Falset blanc 2010. DO Montsant

Castell-Falset-blanc-2010

Castell de Falset blanc 2010

En vins blancs els meus gustos es decanten per les garnatxes i el Castell de Falset 2010, és al meu criteri, un dels millors representants d'aquesta varietat. Està produït per la Cooperativa Falset Marça

Com en alguna altre ocasió he dit amb algun vi d’aquest mateix celler, si en lloc de procedir d’una Cooperativa, fos produït en algun celler, d’aquells que l’encant principal fos estar “a sota l’escala” i a sobre tingués la sort de ser promocionat dins del món dels ‘exciteds wine version”, seria un blanc de referència.

Es tracta d’un vi excel·lent, que al meu gust, està al mateix nivell, que la gamma de monovarietals de garnatxa, que tenen un preu, que el supera en un 30%.  

Es mostra de color groc pàl·lid amb reflexos daurats.

En nas mostra la tipicitat afruitada de la garnatxa blanca, notant préssec, pera i altres varietats. També a  mida que s'obre mostra tocs de regalèssia. La fusta li aporta tocs de vainilla, però de manera respectuosa amb la fruita inicial.

En boca és ample i potent, amb un toc d'acidesa que li aporta frescor i amb un postgust llarg i agradable.

El seu preu en botiga ronda els 15€ i no té res a envejar a la gamma de garnatxes blanques que es comercialitzen en la franja 20-22€. En el nostre cas, ens ha servit per acompanyar una aurada salvatge de quasi 2 kg, al Punt de Xalar, amb la que el vi ha maridat perfectament.

Comentar que mai el posem en glaçonera, doncs a partir del fred inicial, ens agrada veure com evoluciona a mida que augmenta de temperatura mentre dura l'àpat. No és un vi fàcil de trobar, però si el localitzeu, feu-vos amb alguna ampolleta i veureu que que us recomano una bona opció.

4 comentaris:

  1. Hola Ricard, tal com vam comentar unes setmanes enrere, aquest vi que vaig tenir ocasió de tastar de rebot (no estava previst sinó que va ser una petició expressa) al mateix Celler Cooperatiu, em va semblar senzillament excepcional, així, sol i a pèl. Ja tinc ganes d'aconseguir-ne una ampolla i degustar-lo com mereix en un àpat.
    Em sumo a la teva recomanació!
    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Albert,

      Realment és un vi excepcional, que suposo ja té la venda assegurada a nivell exportació. O sinó no s'entén massa lo poc promocionat que està i la qualitat que té. Les altres garnatxes d'aquest nivell, passen totes dels 20€...

      Salut!!

      Elimina
  2. Pinta molt bé i realment si el preu és gairebé 8€ menys q els seus competidors s ha de tastar. En quant al tema de ser cooperativa.. hi ha molt prejudici i crec q molt desconeixement. La ultima cooperativa q vaig tastar picapoll de Artium em va fer reflexionar molt, la qualitat era espectacular i la sorpresa va ser molt grata.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Totalment d'acord Miriam. Hi ha perjudics, culpa d'un temps en que els coses es feien pitjor que ara... Però per sort hem evolucionat....

      I també i ha tot el 'pagafantisme' de buscar històries d'aquelles de vora al foc... :)

      Salutacions,

      Elimina