' ' Els vins que vaig tastant: Tast amb Llops de Gratallops. Edició 9a

dilluns, 4 de maig de 2015

Tast amb Llops de Gratallops. Edició 9a


Tast amb Llops de Gratallops

Tast-amb-Llops-Gratallops


dissabte dia 2 de maig de 2015

Plaça de Dalt

Gratallops

Tal com ja faig tradicionalment els darrers anys, mai em deixo perdre el Tast amb Llops de Gratallops que s’organitza amb motiu de la Fira del Vi. Aquest any era la 9a edició, que com cada any s'organitza a la plaça de Dalt de Gratallops.

M’interessa el món del vi, sense arribar a obsessionar-me i això fa que em senti incòmode en moltes fires de vi, en que el públic, va simplement a optimitzar el tiquet adquirit, per tal de poder ingerir la màxima quantitat de vi, convertint algunes fires en botellots legalitzats.

L’organització del Tast amb Llops, ho supera any darrera any, d’una manera que pot no semblar molt popular, però posa un tiquet d’entrada al nivell dels vins que ofereix. I això fa que limiti el públic a la gent realment interessada amb els vins que allà trobarà, que tot i que en general són d’anyada recent, no treu que siguin de cost elevat.

També es complementa la festa amb música en viu, que aquest any ha tingut em mèrit de no interferir l’ambient tal com havia passat en algun any anterior. La música en cap cas ha de prendre protagonisme a la festa del vi. 

El servei de canapès, també ha millorat respecte l’any anterior, tant en qualitat com en logística. I això ajuda a no deixar els estómacs buits i a mantenir en un grau de  serenor acceptable aquells que tenen per costum ingerir tot el vi que els posen per tastar.

Els vins com ja es tradicional mostren gran alçada i per mi és difícil donar opinions comparatives, atès dels diferents nivells que conviuen al Tast amb Llops, doncs caldria establir una sèrie de valoracions a nivell RQP, que ja se’m escapen.

Però si he de destacar els cinc que em van cridar més l’atenció i que independentment del seu cost, m'agradaria tenir al meu celler, esmentaria: (enumerats en ordre d'ubicació a partir de l'entrada)

Tast-amb-Llops-Gratallops-Laurel

Laurel 2012


Tast-amb-Llops-Gratallops-Manyetes

Manyetes. Tant el 2012 com el  2013

Tast-amb-Llops-Gratallops-Fredi

Del nou projecte del Fredi destacar el de Torroja

Tast-amb-Llops-Gratallops-Clos-Figueras

El Clos Figueras 2010

Tast-amb-Llops-Gratallops-Alvaro-Palacios

Gratallops 2013 Vi de Vila d'Alvaro Palacios

Van participar a l’esdeveniment més de 230 persones -segons comunica la organització- que  van poder tastar més de 60 vins d'alta gamma d'un total de 19 cellers. Deu eren de Gratallops - amb la incorporació aquest any del celler Devinssi - i 9 eren convidats.
  
De cara a la propera edició de 2016 i que coincidirà amb el 10è aniversari, l'organització està treballant en una proposta molt especial on hi tindran cabuda la majoria dels cellers que han fet costat al certamen al llarg de la seva història i per descomptat dels elaboradors de Gratallops implicats des de la primera edició.

Doncs utilitzant la frase prou coneguda en el meu bloc de restaurants, #so_excited esperant la propera edició. Ens veiem al 2016.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada