' ' Els vins que vaig tastant: Lo Senyor del Castell 2012. DO Montsant

dijous, 23 de juliol de 2015

Lo Senyor del Castell 2012. DO Montsant


Lo-senyor-del-Castell-2012


La gama renovada de vins de la Cooperativa de Falset- Marça, de la que ja vaig descriure fa uns mesos Lo Dolç Joglar, té un vi insígnia que és Lo Senyor del Castell.

Lo Senyor, és fruit del nou equip enològic de la Cooperativa, fet a partir d’una selecció de vinyes de Garnatxa i Carinyena i shirà , d’entre 80 i 90 anys, en proporcions parelles.

És una mostra més del magnífic treball que fan a la Cooperativa de Falset- Marça, que amb el seu esforç continuat, estan oferint productes de gran qualitat.

Té 14 mesos de criança en bótes de roure francès.

En nas mostres fruites vermelles i confitades, mineralitat, aromes balsàmics i torrats provinents de la fusta.

En boca es mostra estructurat, amb mineralitat i mostra gran qualitat de  tanins molt ben integrats , mostrant-se equilibrat i persistent.

La seva producció és limitada, al voltant de  1.200/1.300 ampolles que faran gaudir de valent als afortunats que en puguin aconseguir alguna. El seu preu està al voltant dels 30€

És un vi amb cos que a l’hora és amable i en la meva opinió personal, permet gaudir-lo més pres a copes en una vetllada, que no pas harmonitzat amb menges consistents que poden arribar a emmascarar els seus matisos.

En resum, un vi de culte que si teniu l'oportunitat de tastar-lo, tingueu clar que us sorprendrà. Ja el coneixia i el vam tastar nou al sorprenent restaurant de Marça, el Celler de la Miloquera, que aprofito també per recomanar-vos, degut a la seva espectacular RQP.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada