' ' Els vins que vaig tastant: Cat Negre 2012. Projecte especial de 10 sentits.

divendres, 9 d’octubre de 2015

Cat Negre 2012. Projecte especial de 10 sentits.

Cat Negre 2012. Projecte especial de 10 sentits


CAT Negre 2012.

En el tast del primer dia de Espai del Vi Català, un dels vins que vam tastar va ser el CAT Negre Garnatxa. De fet ja l’havia tastat anteriorment en un dels sopars que fem amb l’amic  Ramon Roset i que en va portar una ampolla i em va explicar l'històric d’aquest vi i que si feu clic al seu nom, veureu la seva descripció. En tot cas us faig un resum aquí.

El CAT NEGRE 2012 és un vi elaborat amb garnatxes procedents de 10 denominacions d’origen catalanes. Van vinificar cadascuna de les garnatxes per separat i van acabar fent-ne un cupatge creant un vi on hi estesin representades totes elles.

La seva etiqueta mostra el mapa català format amb deu grans de raïm de diferent  mida. 

I a la pàgina de 10sentits.cat, podreu trobar informació al voltant del projecte i d’altres que han endegat.

Del tast del darrer dia, puc comentar,

En nas es mostra especiat, amb molta sensació de fruita madura.

En boca es va mostrar sedós, amb molta concentració, molt bona acidesa  i amb persistència llarga i agradable.

En resum, puc dir que un vi que si teniu oportunitat d’aconseguir una ampolla, no dubteu en fer el pas. A la seva web trobareu els llocs on el podeu trobar, però tampoc tindria masses esperances, ja que la producció és petita (al voltant de les 3000 ampolles)  i les ganes de tastar-lo, grans.

El seu preu, segons m’han comentat, estaria al voltant dels 15€, que si es cert, el fa encara més desitjable. Però no puc garantir que el preu sigui aquest, doncs no he comprat cap de les dues ampolles que he tastat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada