' ' Els vins que vaig tastant: Gamberro 2010. DO Terra Alta

diumenge, 4 d’octubre de 2015

Gamberro 2010. DO Terra Alta

Gamberro 2010. DO Terra Alta

Gamberro-2010-Terra-Alta

Vaig tastar aquest vi fa com uns 18 mesos, quan em va arribar a partir d’un enviament de Vila Viniteca. Com ja he comentat alguna vegada, estic subscrit als enviaments del Club Vila Viniteca, però com rebre l’enviament mensual és optatiu, em  quedo normalment, només amb els vins de proximitat . Llavors el vaig publicar aquí.

Ara fa no masses dies el vaig localitzar al Celler de Gràcia i en poques setmanes  he consumit tres ampolles. Dues comprades allà i la tercera al sopar del Sense Pressa d’ara no fa masses dies.

Està elaborat  a l’antic celler cooperativista de Pinell de Brai, conegut popularment com “La Catedral del Vi del Pinell de Brai”. Un edifici creat per César Martinell,  a principis del segle XX, format per una nau amb 46 dipòsits de ciment de 30.000 litres i 25 dipòsits subterranis. Un gran celler que a la seva època podia allotjar una capacitat de 1,5 milions de litres de vi.

Gamberro Tinto de Guarda 2010 és un assemblatge format per un 60% syrah, 30% carinyena molt vella i un 10% de cabernet sauvignon. El vi es crià durant 16 mesos en bótes noves i 12 mesos més en ampolla abans de la seva comercialització.

Presenta intens color vermell amb reflexes també vermellosos. 

En nas mostra fruita negra i vermella madura, entre les quals apareixen les notes torrades, especiades (canyella i nou moscada). 

El pas per boca és suau, amb un taní madur i rodó que aporta frescor. 

Tot i ser la mateixa anyada que el que vaig publicar fa mesos, penso que l’estada en ampolla l’ha beneficiat i d’un vi que em va agradar sense masses més  adjectius, ha passat a ser un vi que m’agrada molt, molt més arrodonit.

Bona feina que cada cop veiem més a aflorar, la que fan a la Terra Alta. El seu cost és de 25€ i el fet de que hagi repetit recentment, és la mostra de que el valoro positivament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada