Inici 2013
Quan anem al restaurant La Cooperativa de Porrera, a més d’anar sobre segur amb el que fa el dinar, sé que em sorprendran amb algun vi. És dels pocs llocs on deixo que em triïn el vi.
I aquest passat novembre, vam anar a dinar un dia (la ressenya la trobareu a www.restaurantscat.cat) i el vi va ser el Inici 2013.
Produït per la gent de Merum Priorat, que actualment fan la col·lecció,
En el cas del vi Inici, el cupatge segons la fitxa tècnica, està fet a base de Garnatxa, Carinyena, Sirà i Cabertnet, tot i que a l’ampolla indica que també porta Merlot.
Un cop feta la verema, es derrapa al 100% i es fa fermentació/maceració a temperatura controlada en dipòsits d’acer inoxidable. Passades tres setmanes, es procedeix a una premsada suau a través d’una premsa horitzontal pneumàtica. Un vegada premsat, el vi passa a bótes de roure francès de 225 l, on es produeix la fermentació malolàctica.
El vi envelleix en bótes de roure entre 8 i 12 mesos previ al cupatge i embotellat i no es filtra ni clarifica i cada ampolla evoluciona durant uns quants mesos al celler abans de sortir al mercat.
En copa mostra picota madura amb tonalitats brillants.
En nas es mostra fresc i afruitat.
I en boca es presenta estructurat, amb taní madur i òptima acidesa. Es noten fruites vermelles silvestres i notes anisades amb postgust llarg i plaent.
Té 15% en alcohol i el seu preu al restaurant va ser de 17€, que probablement serà el mateix preu que el trobareu en botiga. Un vi que per la seva RQP, us recomano sense cap mena de dubte.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada