' ' Els vins que vaig tastant: Somiadors 2014. DO Empordà

dilluns, 7 de març de 2016

Somiadors 2014. DO Empordà

Somiadors 2014. DO Empordà
Em va provocar especial expectació quan vaig veure que es presentava el quart  component de la col·lecció de vins Els 7 Magnífics, tots ells elaborats amb varietats autòctones i amb mètodes de viticultura arrelats en la tradició, expressant de la manera fidel el caràcter del terrer on neixen.  

Conec els altres tres i en sóc consumidor als restaurants que visito i tenen a la carta, tal vegada el més conegut sigui els Rebels de Batea, en que tant el blanc com el negre, em semblen molts bons productes dins les lligues que juguen.

També he de dir que fins ara, els quatre vins ja al mercat, coincideixen amb els meus territoris de referència, tal com es pot comprovar en aquest bloc, on predominen aquestes DO’s junt amb la de Priorat.

Però aquest em feia especial il·lusió, degut a la meva tendència cap a les carinyenes que formen part d'aquest "Somiadors", junt amb la garnatxa, on les proporcions són aproximadament, 70% de carinyena i 30% de garnatxa.

El 70% d’aquest vi, ha passat 9 mesos en bótes de roure francès noves i de segon ús.

En vista es mostra amb un bonic color robí amb rivets granats.

En nas ofereix  fruita madura i confitada, matisos de sota bosc i notes especiades. 

En boca es mostra estructurat i fresc i amb acidesa ben equilibrada. El final és llarg i sedós, amb tanins molt arrodonits.

La graduació és del 14,5% i el seu preu en botiga de  13,5€.

En resum, un element més d'aquesta col·lecció, que em permeto recomanar-vos i que en la meva opinió està sent un gran encert, jugant amb la identitat dels respectius territoris i produint uns vins que poden representar l'orgull de cada comarca. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada