' ' Els vins que vaig tastant: Unànim 2014. DOQPriorat

dijous, 31 de març de 2016

Unànim 2014. DOQPriorat

Unànim 2014


En la meva ruta habitual cap a Móra la Nova, m’agrada aturar-me a Falset i entrar a buscar algun vi que per mi suposi novetat, a la Vinateria Aguiló.

I en aquesta darrera visita, un dels que em vaig proveir, va ser aquest vi, elaborat pel celler Els Vil·lusionistes. Es tracta d’un vi jove 100x100  garnatxa de vinyes velles de 3 vinyes d’entre 30 i 55 anys anomenades El Pinar, La Planeta i El Voltor, que s‘han vinificat per separat i en moments de maduració diferents, per ressaltar les propietats de cada una (informació que com podeu imaginar, he extret del la seva web).

Són de la Vilella Baixa, al cor del Priorat, en el poble que l'escriptor Josep Maria Espin`s, va batejar com la "Nova York del Priorat", degut a la sorprenent alçada d'algunes de les seves edificacions.El cupatge de les tres vinificacions es va fer amb molt poca intervenció per respectar el màxim el vi. Només es va fer una filtració molt suau. La guarda s’ha fet en dipòsits d’acer durant 8 mesos i 4 en ampolla.

Presenta un color molt viu i notes de fruites molt agradables i en boca es mostra ben estructurat i amb un bon post gust.

Té 15º que quan els tastes, no sembla mostrar-los. El seu preu en botiga va ser de 10€, que ens fan dir que és un producte amb molt bona RQP i que em permeto recomanar.

PS. Informen a la seva web, que la producció del 2014 està exhaurida, i s'ha d'entendre que les han venut totes, però a les botigues (i en concret a l'Aguiló) en podeu trobar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada