' ' Els vins que vaig tastant: Fira de vi a Falset 2016 (1/5)

divendres, 29 d’abril de 2016

Fira de vi a Falset 2016 (1/5)

Fira de vi a Falset 2016 (1/5)

Tast del Decenni de la DO Montsant


Con cada any, la Fira del Vi a Falset, és un esdeveniment que no s’hauria de perdre cap persona aficionada al món del vi. Tot i que hi haurà que em dirà que la comarca està lluny de Barcelona i que tampoc disposa de massa infraestructura turística per fer-hi nit.

El primer acte que vaig anar, va ser el de divendres dia 29 en que es feia el Tast del Decenni de la DO Montsant. Es tractava de tastar a cegues, 10 vins del 2006, es a dir de fa 10 anys i fer un tast per descobrir com han evolucionat en el decurs del temps. De cada vi a més de comentaris específics , es detallen els aspectes visual, l'olfatiu i el gustatiu:La conclusió final ha estat que la evolució ha estat prou positiva i els vins es presentaven pràcticament tots en bones condicions, fins al punt en que més d’un li queda prou recorregut encara.

L'any 2006 va ser un any de producció equilibrada, fregant densa, madura i de taní polit, amb pluja una mica per sota de la mitjana, però que va caure a destemps, principalmente els mesos de novembre i gener, amb primavera i estiu secs. I a començament de setembre, va ocasionar un inici de verema plujós, però sense masses complicacions.

El Montsant és un territori que abasta 16 pobles i està dins la comarca geogràfica del Priorat, amb diferents zones diferenciades per altitud i condicions climàtiques.
Els 9 vins tastats han estat,I l'ambient molt bo... i alguns s'ho passaven pipa... :). Al fons localitzareu la meva closca....Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada