' ' Els vins que vaig tastant: Olim 2013. DOQ Priorat

dimarts, 5 d’abril de 2016

Olim 2013. DOQ Priorat

Olim 2013. DOQ Priorat


Aquest vi, també descobert en una aturada a Vinacoteca Aguiló a Falset, pertany a aquesta nova generació en que les etiquetes volen prendre protagonisme, ja sigui pel disseny en si mateix o perquè el disseny pretén dir alguna cosa…

Els que em coneixeu i utilitzant el llenguatge del desaparegut escriptor, ja sabeu que en penso… "Collonades" ... :)  Però també entenc que les noves tendències obliguen a aquestes coses...

Però anant al que ens interessa, que és el producte, puc dir sense dubtar que es tracta d’un vi molt aconseguit, fet a base de carinyena amb una petita aportació de cabernet, tant petita que el podríem qualificar com un carinyena monovarietal. Té 12 mesos en bótes i la seva producció no arriba a les 1000 ampolles.

Ens va sorprendre per fresc, mineral i especiat amb tocs de pebre, mostrant-se en boca ample, golós i amb llarg i agradable pas de boca.

El fan la gent del celler Trosset a Porrera, del que surt també el vi Trosset que vaig publicar en aquest mateix bloc: Trosset de Porrera 2007.

El seu cost va ser de 16€, que el trobo molt correcte donat el seu bon nivell. Ja sé que són vins que deuen ser difícils de trobar, però si teniu ocasió, no dubteu que us agradarà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada