' ' Els vins que vaig tastant: Regina Rosat DO Montsant

divendres, 24 de juny de 2016

Regina Rosat DO Montsant

Regina Rosat DO Montsant

Imatge agafada de la seva web, doncs amb l'ampolla buida, no quedava bé

Els vins de Josep Grau, són una garantía de bones sensacions. Actualment elabora els vins, L´Efecte Volador, Vespres Vinyes Velles, Vespres Blanc, Regina i La Florens. El primer i el tercer, es poden considerar d’elevada producció (60.000 i 25.000 ampolles), mentre que la resta són de producció reduida.

En aquesta ocasió hem tastat una ampolla, adquirida a Vinateria Aguiló a Falset, del Regina rosat. En principi, soc poc de rosats i bàsicament per inèrcia, però aquest ens va semblar de molt bon nivell.

El Regina, neix d’una finca de 1 hectàrea al municipi de marçà amb vinyes de 90 anys sobre sols calcaris. El 90% de la vinya és garnatxa negra i el 10% garnatxa blanca i per tant aquest és el cupatge. El cultiu  és orgànic i racional, amb mínima intervenció. Tots el treballs són realitzats manualment i la verema es fa en caixes de 10 kg.

La vinificació es fa amb llevats indígenes, fermentació espontània a temperatura controlada en una bota de roure.

La criança té lloc durant 6 mesos en la mateixa bota amb les seves mares.

Es presenta d’un color rosat molt viu i atractiu.

En nas, es mostra floral i amb tocs d’espècies dolces.

En boca es cremós, ampli i amb un final extremadament golòs i llarg.


És un rosat molt agradable i que a nivell personal, qualifico de “perillós”…. Passa com l’aigua i té 14º, el que fa que el notis un cop t’adones de que l’ampolla s’ha buidat. El seu preu està al voltant dels 17€ i en la meva opinió, s'ho val. Molt sorprenent!.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada