' ' Els vins que vaig tastant: SOLPOST 2007. DO Montsant

dissabte, 30 de juliol de 2016

SOLPOST 2007. DO Montsant

SOLPOST 2007. DO Montsant




El primer cop tastar Solpost va ser al darrer tast del decenni de la DO Montsant, amb motiu de la Fira del vi a Falset, en que vam tastar a cegues 9 vins del 2006 i que podeu llegir com va anar si feu clic a Tast del decenni 2016.

Elaborat per la gent de Cellers de Sant Rafel al Pradell de la Teixeta, que elaboren diferents vins que podeu veure si feu clic i dels que he provat aquest i també el blanc, a German Miquel's a Cambrils, com podeu veure si feu clic.

El SolPost 2007, està fet amb 50% Garnatxa Negra, 35% Carinyena i 15% de Cabernet Sauvignon. La maceració es du a terme en dipòsits d'acer inoxidable, a una temperatura controlada de 28-30ºC i després de 22 dies de maceració, el raïm se separa del most i comença la fermentació malolàctica.

Té un envelliment de 12 mesos en barrica de primer i segon any, 50% roure francès i 50% roure americà. El cupatge del vi es realitza abans del seu pas per bóta.

Presenta  color intens.
En nas, la fruita i les notes especiades s’acompanyen d’una agradable frescor.
En boca, aquestes aromes tornen a ser presents, i revelen un vi complex, capaç de combinar sedositat i estructura. Amable, redó, elegant i llarg en boca.

El van embotellar a l’agost de 2010, amb una producció d’unes 12.000 ampolles.

Té 14,5% en alcohol i el seu preu a Vinateria Aguiló, ha estat de 12€. Molt recomanable de provar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada