SOLPOST 2007. DO Montsant
El primer cop tastar Solpost va ser al darrer tast del decenni de la DO Montsant, amb
motiu de la Fira del vi a Falset, en que vam tastar a cegues 9 vins del 2006 i que
podeu llegir com va anar si feu clic a Tast del decenni 2016.
Elaborat per la gent
de Cellers de Sant Rafel al Pradell de la Teixeta, que elaboren diferents vins
que podeu veure si feu clic i dels que he provat aquest i també el blanc, a
German Miquel's a Cambrils, com podeu veure si feu clic.
El SolPost 2007, està
fet amb 50% Garnatxa Negra, 35% Carinyena i 15% de Cabernet Sauvignon. La
maceració es du a terme en dipòsits d'acer inoxidable, a una temperatura
controlada de 28-30ºC i després de 22 dies de maceració, el raïm se separa del
most i comença la fermentació malolàctica.
Té un envelliment de 12 mesos en barrica de primer i segon any, 50%
roure francès i 50% roure americà. El cupatge del vi es realitza abans del seu
pas per bóta.
Presenta color
intens.
En nas, la fruita i les notes especiades s’acompanyen
d’una agradable frescor.
En boca, aquestes aromes tornen a ser presents, i
revelen un vi complex, capaç de combinar sedositat i estructura. Amable, redó,
elegant i llarg en boca.
El van embotellar a l’agost de 2010, amb una producció d’unes 12.000
ampolles.
Té 14,5% en alcohol i el seu preu a Vinateria Aguiló, ha estat de 12€. Molt recomanable de provar.
Cap comentari:
Publica un comentari