' ' Els vins que vaig tastant: Clos les Fites blanc 2007. DOQ Priorat

divendres, 5 d’agost de 2016

Clos les Fites blanc 2007. DOQ Priorat

Clos les Fites blanc 2007. DOQ Priorat

clos-les-fites-priorat


Hi han vins del Priorat, que dóna la sensació de que són com secrets ocults. No coneixia aquest Clos de les Fites, fins que en la darrera visita a Can Bosch, que podeu veure fent clic, el Manel, excel·lent sommelier del lloc, ens el va suggerir.

Ens va encantar, com primer vi de l’àpat que vam fer i em va quedar en la memòria com un dels blancs de referència pel que fa al meu gust. I justs passats uns dies, en una de les meves parades a Aguiló a Falset, comentant aquest vi, com model de vi que s’adaptava als meus gustos, em mostren que en tenien. I em vaig quedar les dues ampolles que quedaven a les lleixes.

Produït al Molar pel productor La Perla delPriorat, a base de Pedro Ximenez com varietat predominant  i garnatxa blanca i envellit 4 mesos en bótes de roure francès.

Mostra un color groc no massa intens, molt atractiu.

En nas és potent , mostrant fruita blanca i madura, amb els toscs especiats característics del Pedro Ximenez

En boca es presenta elegant, ample i amb post gust persistent.


Té 14% en alcohol i el seu preu a Vins Aguiló a Falset, va ser de 15,90€, però en realitat em fa por de que sigui un producte exhaurit, doncs l’he vist per les xarxes marcat a vint i pocs euros, tot i que del 2006 i també exhaurit. Al preu que em va costar, és un vi que val molt la pena.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada