' ' Els vins que vaig tastant: Llicorella 2015 Blanc DOQ Priorat

dijous, 1 de desembre de 2016

Llicorella 2015 Blanc DOQ Priorat

Llicorella 2015 Blanc DOQ Priorat


Els vins de Vila cada com prenen més força, com vins elaborats a partir del raïm d’un mateix poble i amb determinades restriccions en quant al tipus de raïm.  Vaig publicar un post tractant d’una mostra de Vins de Vila, coincidint en l’edició del 2016 de la Fira del vi de Falset, que podeu llegir fent clic a Vins_de_Vila_2016

De fet, no deixa de ser un reton al passat, doncs abans de les mecanitzacions i les Cooperatives, la majoria ho eren per raons obvies. En aquest cas aquest vi de vila, sorgeix precisament d’una Cooperativa, i en concret la de Cellers Unió, que ha volgut avançar-se en aquest sentit, i ha creat dos vins: Els dos porten per nom Llicorella i són de de la vila de Poboleda, ubicada al nord-est de la zona DOQ Priorat.

El negre està fet a base de Garnatxa i Carinyena i el blanc que descriurem a continuació, està fet a base de la varietat ‘Pedro Ximenéz’, que tot i que molta gent la consideren aliena al Priorat, de fa molt de temps, existeixen ceps d’aquesta varietat en diferents vinyes.

El Llicorella blanc, surt de vinyes plantades en terrasses, a una altitud d’entre 100 i 700 metres d’alçada, amb sols de llicorella i amb baixa producció, mostrant un bonic color daurat, amb la brillantor característica d’un vi no envellit (2015) i en nas ofereix tocs florals i de fruites blanques.

En boca es mostra sedós i cremós amb tocs balsàmics i molt afruitat.

Com opinió personal, he de dir que tot i que els blancs fets amb aquesta varietat, no estan dins de les meves preferències, aquest em va sorprendre i penso que pot harmonitzar molt bé amb peixos, fumats i formatges. En tot cas l'ampolla que vam obrir, la vam prendre sense cap aliment sòlid per poder avaluar-ho.

No puc indicar el seu preu, doncs me’l van enviar per avaluar-lo i desconec detalls de la seva comercialització. De moment veig que ni a la seva web, que he enllaçat més amunt, apareixen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada