' ' Els vins que vaig tastant: Llicorella Negre DOQ Priorat

diumenge, 4 de desembre de 2016

Llicorella Negre DOQ Priorat

Llicorella 2015 Negre DOQ Priorat


(REPETEIXO el TEXT referent al concepte Vi de Vila, en la primera part del post)
********************************************************************************
Els vins de Vila cada com prenen més força, com vins elaborats a partir del raïm d’un mateix poble i amb determinades restriccions en quant al tipus de raïm.  Vaig publicar un post tractant d’una mostra de Vins de Vila, coincidint en l’edició del 2016 de la Fira del vi de Falset, que podeu llegir fent clic a Vins_de_Vila_2016

De fet, no deixa de ser un reton al passat, doncs abans de les mecanitzacions i les Cooperatives, la majoria ho eren per raons obvies. En aquest cas aquest vi de vila, sorgeix precisament d’una Cooperativa, i en concret la de Cellers Unió, que ha volgut avançar-se en aquest sentit, i ha creat dos vins: Els dos porten per nom Llicorella i són de de la vila de Poboleda, ubicada al nord-est de la zona DOQ Priorat. 

********************************************************************************

El negre 
està fet a base de Garnatxa i Carinyena, és el que ara descric a continuació. 

El Llicorella negre, surt de vinyes plantades en terrasses, a una altitud d’entre 100 i 700 metres d’alçada, amb sols de llicorella i amb baixa producció, mostrant un bonic cirera picota amb reflexos violacis, característica d’un vi poc  envellit (2015) i en nas ofereix tocs de fruits negres i vermells frescos amb un toc final mineral.

En boca es mostra carnós i elegant amb tanins madurs i arrodonits i amb un postgust persistent.

Com opinió personal, i com a fan dels vins de la DOQ Priorat i de les seves varietats característiques, em va semblar un molt bon cupatge. El dia que el vam tastar, va ser acompanyant una cua de bou i va mantenir el tipus, tot i la contundència del plat, i igual es va comportar amb un Compté que teníem com pre-postres.


No puc indicar el seu preu, doncs me’l van enviar per avaluar-lo i desconec detalls de la seva comercialització. De moment veig que ni a la seva web, que he enllaçat més amunt, apareixen. Però puc dir que a la que el localitzi, tinc ganes de tastar alguna ampolla més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada