' ' Els vins que vaig tastant: Fira del vi a Falset 2017. Tast de Blancs i del Decenni

dilluns, 1 de maig de 2017

Fira del vi a Falset 2017. Tast de Blancs i del Decenni

Tast de blancs i Tast del decenni


Com cada any, amb motiu de la Fira del vi a Falset, s’organitzen una sèrie d’activitats de gran nivell, que converteixen la comarca en una festa. Seguir-les totes, pot arribar a ser estressant. Per aquest motiu i ja fa un parell d’anys, que selecciono algunes que m’atreuen de manera especial i les gaudeixo a fons.

Aquest any, vaig gaudir de manera indirecta del la Nit de Garnatxes a Capçanes, assistint a la presentació prèvia i que vaig publicar a Nit_Garnatxes_2017 i de manera activa, he assistit o participat a les dues que mostro al títol i que descric tot seguit.

TAST DE BLANCS


El tast de blancs que organitzen la gent de Vins Aguiló a Falset, és una mica el tret de sortida, al tenir lloc el divendres al capvespre, en el bonic marc del Castell de Falset. En la imatge, podeu veure el magnífic aspecte de la sala, tot just iniciat l'acte.I té el mèrit afegit d’estar organitzat, per una empresa privada, que dóna llustre a la Fira del Vi. Consisteix en una sèrie de estands on els productors del Priorat i alguns convidats d’altres DO’s, mostren les seves elaboracions en blancs i en la que permet tastar vins de gran nivell.

En aquesta darrera edició, van participar-hi al voltant de 500 persones, que van omplir de gom a gom, la sala del Castell i el pati d’entrada. El tast de vins, queda complementat per algunes degustacions gastronòmiques, que acompanyen la festa.

De cara a la propera edició al 2018, no us perdeu aquesta activitat....


 Tast del Decenni de la DO Montsant (vins de 2007)

El tast del Decenni, no és una activitat oberta al públic, sinó que està reservada a gent del sector, productors, etc. I consisteix en tastar i veure quina evolució han tingut, els vins que es van produir fa just 10 any. Això vol dir que vam tastar a cegues, vins del 2007.

Fotografia agafada de la DO Montsant amb moltes cares conegudes

I en aquesta ocasió, s’han presentat sorprenentment frescos, llevat d’un parell d’excepció, que tampoc han resultat cap vi massa caigut. Presentaven bona acidesa, bon nivell i amb els tanins ben presents, expressant molt bé els seus orígens.

Cal recordar que el 2007, era el moment en que el Montsant començava a deixar a banda els excessos de fusta i abandonava les varietats foranes.Altres activitats que anava fins el darrer any i que aquest he deixat d’anar 


No he assistit al tast del Decenni de l’altre denominació, és a dir la DOQ Priorat, doncs aquest any no he rebut invitació, a diferència de l’any anterior i sense invitació, no es pot assistir..... 😪😪😪, però també entenc que les places són limitades i per tant res a dir

I tampoc he assistit a cap dels tastos de vi que organitza el meu “amic” Toni Bru al Celler de l’Aspic, doncs tot i que els vins són molt interessants, el darrer any el sopar que venia després, ja era una mica estil “rantxo-catering”. I de fet tampoc he assistit per evitar el perill de patir un “Ferminazo”, després de la pica baralla que vam tenir ara fa uns mesos. Pels que no sabeu que és un “Ferminazo”, podeu averiguar-ho a Fermi-Puig-2017 i pels que us dona morbo les meves batalletes, podeu veure-ho a Problemes lingüístics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada