' ' Els vins que vaig tastant: Masterclass de Champagnes a Aguiló Vinateria

dimecres, 10 de maig de 2017

Masterclass de Champagnes a Aguiló Vinateria

El passat dilluns 8 de maig, va tenir lloc a Falset, una interessant Masterclass de Champagnes a Aguiló Vinateria, presentada Per Nuria Gené i dirigida per Jordi Melendo i amb la complicitat de Javier Campo Sumiller.

De fet era una activitat organitzada per l'associació de sommeliers de Tarragona, i a la Aguiló vinateria, va convidar també als que havíem participat en el darrer Viatge a la Champagne, que si feu clic, podeu llegir-ne els detalls.


En la presentació, es va parlar de temes tècnics relacionats amb la producció de xampany, i molts dels conceptes que van comentar, els podeu veure al link que he indicat en el paràgraf anterior.

De manera col·loquial, es va parlar de la varietat de productes que s'engloben sota la denominació Champagne, per les varietats de raïm que configuren cada un. I no tant sols les varietats, sinó si es tracta d'un BSA o d'un milessime o d'un fet amb l'addició de vins de reserva, així com altres factors. I d'aquí va sortir la reflexió, de l'absurditat dels que afirmen que no els agrada el xampany, que té pocs sentit l'afirmació, atès la varietat de possibilitats que s'oferixen amb aquest nom.

També es va parlar de la capacitat que han tingut, des de fa anys, d'associar el xampany al glamur. Els coneguts exemples de Marilyn Monroe o el més recent de Boillinger amb la nissaga 007, poden il·lustrar-ho. Les seves accions de màrqueting, han estat històricament, potents i efectives. Tot va lligat a l'excel·lent producte final, però no podem perdre de vista, que parlem d'una regió privilegiada, i només comentant que el raïm el paguen a 6€/kg i que una Ha de vinya està valorada al voltant del milió d'euros, ja ens podem fer una idea del potencial de que disposen.
En resum, una excel·lent vetllada, a la que agraïm poder haver participat. Els 4 xampanys que vam tastar van ser els que podeu veure a la imatge de portada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada