' ' Els vins que vaig tastant: Tast d'un gran vi: Château Margaux 2012

dilluns, 31 de juliol de 2017

Tast d'un gran vi: Château Margaux 2012

Château Margaux 2012 


De nou vam fer una trobada, en un dels tasts que organitza Vinateria Aguiló a Falset, en que s’obre alguna ampolla mítica, i la compartim entre un grup de 7/8 persones, pagant cada un de nosaltres, la part proporcional consumida.

En aquesta ocasió va ser un Bordeus i en concret el Château Margaux 2012.

Com sempre  l’Enric Aguiló, ens va fer la presentació del vi, a l'estil taula rodona, en la que participaven activament, les persones que per feina coneixien la regió.


DESCRIPCIÓ GENERAL DELS VINS DE BORDEUS


Com a breu resum del que és Bordeus, podem dir que està dividir amb 7 zones geogràfiques, algunes d’ells amb renom mundial per la fama dels seus vins, com poden ser Medoc, Sauternes, Pomerol, St Emilion, per esmentar-ne algunes

Existeixen un total de 9.000 châteaus a més de 14.000 productors, amb una superfície total de 117.000Ha i un valor de producció que supera els 14.000 milions d’euros.
v Els sols són variats, tot i que amb moltes zones d’ argiles i en quan als tipus de raïm conreat, predominen el Cabernet a la riba esquerra i el Merlot a la dreta, que no treu que hi hagin altres varietats no dominant acceptades.

En l’actualitat existeixen 57 DO’s i la classificació de la regió és complexa i amb origen a la que es fa fer al 1855 i que ha rebut modificacions al 1959 i 2006.

El tast de Château Margot 2012 


El 2012, sense ser una anyada d’excepció,  està ben classificada. El temps en bóta va ser d’entre 12 i 24 mesos i la composició del vi, és 87% de Cabernet Sauvignon, 10% de Merlot, complementat amb Cabernet Franc i Petit Verdot.

Vam coincidir en que era un vi dels que no deixa indiferent a ningú, oferint finor i elegància, amb perfil atlàntic i molt fresc.

Evidentment era un vi molt jove, amb poc recorregut, al que s’augura un potencial de 30 o 50 anys.

A mida que avançava el tast, va anar evolucionant en positiu, mostrant una acidesa molt agradable i uns tanins que amb la criança en botella, han d’evolucionar.

Aquest projecte, de vinateria Aguiló, que ells mateixos expliquen en aquest enllaç, cicle_de_tasts, es va iniciar obrint un Ermita 2006, ha continuat amb Château Margaux 2012 i prosseguirà amb altres vins mítics d'aquí o internacionals.
Si en voleu més informació, la trobareu al link que us acabo d'indicar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada