' ' Els vins que vaig tastant: Dom Pérignon

diumenge, 24 de setembre de 2017

Dom Pérignon

Dom Pérignon, Vintage 98 i el P2 98 De nou vam fer una trobada, en un dels tasts que organitza Vinateria Aguiló a Falset, en que s’obre alguna ampolla mítica, i la compartim entre un grup de 7/8 persones, pagant cada un de nosaltres, la part proporcional consumida.


En aquesta ocasió va ser un Dom Pérignon, uns dels Champagnes mítics i en concret els Dom Perignon Vintage 98 i el P2, també del 98. Com sempre  l’Enric Aguiló, ens va fer la presentació del vi, a l'estil taula rodona.

Dom Pérignon, va ser creat el 1936 per la casa Moët & Chandon (LVMH), com a homenatge a la figura emblemàtica dels vins d'aquesta zona, convertint-se en una de les cuvée «de prestigi» més cèlebres del món.

Tradició i perfecció es troben en aquest Champagne que combina l'elegància i la vivacitat de la Chardonnay amb el caràcter i la persistència del Pinot Noir.  Va rebre el nom de Dom Pérignon en honor a Pierre Pérignon, un monjo benedictí qui suposadament fos el descobridor, de la forma de creació dels vins escumosos. La primera collita de Dom Pérignon va ser de 1921 i només s'embotella en els millors anys, produint-se en aquestes ocasions, al voltant de 5 milions d'ampolles per collita.

En el tast comparatiu de Dom Perignon Vintage 98 i el P2 98, tots dos han fet un gran paper. El vintage més fresc i el P2 amb un perfil més madur, complexitat i persistència.
Aquest projecte, de vinateria Aguiló, que ells mateixos expliquen en aquest enllaç, cicle_de_tasts, es va iniciar obrint un Ermita 2006, va continuar amb Château Margaux 2012, i en aquesta ocasió, amb Dom Pérignon i prosseguirà amb altres vins mítics d'aquí o internacionals. Si en voleu més informació, la trobareu al link que us acabo d'indicar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada