' ' Els vins que vaig tastant: Carinyenes. Darreres adquisicions

dilluns, 5 de febrer de 2018

Carinyenes. Darreres adquisicions

M’agraden els vins monovarietals de carinyena i això és un problema, ja que en general són més costosos que els d’altres varietats, degut a les seves produccions baixes.

Els vins fets amb carinyena es caracteritzen per la seva elegància. Presenten menys exuberància que els fets amb garnatxa, i en ocasions poden mostrar reducció i necessitar obrir-se, però un cop airejats, ens mostren aromes intensos.

Aprofito per comentar que el nom de carinyena, té la problemàtica de que en teoria no és podria utilitzar per denominar aquesta varietat, degut a que la DO Carinyena de les espanyes, ho té vetat. Tan absurd com si els senyors del poble francès anomenat Chardonay, prohibissin que el raïm d’aquesta varietat, no es pogués portar aquest nom. I aquest és el motiu pel que molts productors d’aquesta varietat, etiqueten les ampolles amb el nom Samsó.

La carinyena no és fàcil de vinificar, però com cada vegada els coneixement són superiors, s’estan produint vins molt bons d’aquesta varietat.

Al llarg de l’any compro bastantes ampolles de carinyena i en general a Vins Aguiló Falset. Aquestes són les ampolles que he tastat darrerament. Totes d’aquesta varietat, de la DOQ Priorat i de la DO Montsant. També m’agraden les carinyenes de la DO Empordà i de la Catalunya Nord, però aquests darrers mesos, no recordo haver adquirit cap.

Aquestes són les cinc carinyenes que he tastat darrerament i cada una al seu nivell i també amb el seu preu. En tenim alguna d'econòmica com pot ser Unami Simbiosis, amb preu just per sota dels 15€, fins a altres de preu més elevat, com el 5 Partides, Gratallops Vi de la Vila, que s'enfila cap els 50.


Unami Simbiosis del celler Il·lusionistes
La Carenyeta de Cal Pla
L'Infernal Fons Clar
La carrerada
5 Partides, Gratallops Vi de la Vila

I sense oblidar-me d’altres que també he tastat, el passat 2017, però no el els darrers mesos, com per exemple


Tros de Clos Alfredo Arribas DOQ Priorat
2 Pájaros Celler de Capçanes DO Montsant
Cims de Porrera Cims de Porrera DOQ PrioratCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada